BLOG

Robert Rodriguez převzal od Jamese Camerona jeho vysněný projekt, který on sám odsunul na vedlejší kolej kvůli Avatarům. Už jen z pozice producenta si pak pohlídal, aby celovečerní adaptace japonské mangy dopadla podle jeho představ.

Peter Farrelly je režisér, který se proslavil především jako polovina bratrské režisérské dvojice, která má na svědomí komedie jako Blbý a blbější, Něco na té Mary je nebo Já, mé druhé já a Irena. O to překvapivější je jeho poslední počin Zelená kniha, která vypráví příběh založený na skutečných událostech o vzniku jednoho nepravděpodobného...

Další exkluzivitou z produkce Netflixu je výborně obsazený thriller Velvet Buzzsaw od scénáristy a režiséra Dana Gilroye, který v něm již podruhé spojil síly s Jakem Gyllenhaalem a po Slídilovi nás společně zavedou do dekadentního světa výtvarného umění.

Smyčka se pomalu utahuje. Hays s Westem se už ve všech třech časových linkách pokoušejí vyřešit případ, kolem kterého se za 30 let nahromadilo více obětí než jen Will a Juliet Purcellovi.

J.J. Abrams rozhodně nepatří v Hollywoodu mezi žádné zahálky. Nejznámější značky, které má aktuálně pod palcem jsou Star Wars, Star Trek, Mission Impossible nebo Cloverfield. Zatím posledním celovečerním příspěvkem Abramsovi produkční společnosti Bad Robot je snímek Overlord, který nespadá do žádné rozjeté frančízy a bere nás v něm do pekla 2....

Po zimním spánku se Živí mrtví probouzí k životu a epizodou Adaptation, které jsme se dočkali o týden dřív než bylo plánováno, se dozvídáme, jak se přeživší hrdinové budou dál vypořádat s novou hrozbou.

Na současném fenoménu únikových her se pokouší svézt novinka od režiséra Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč), která nám představuje nesourodou partu šesti hráčů. Ti se pod vidinou výhry deseti tisíc dolarů přihlásí do hry, která bude pro nejednoho z nich tou poslední v jejich životě.

Michael Night Shyamalan završuje svoji nečekanou trilogii a na Vyvoleného a Rozpolceného navazuje Skleněným, který nás naposledy vezme do světa superhrdinů a superpadouchů v odlišném pojetí, než na jaké jsme v posledních letech zvyklí.

HBO si pro nás minulý týden přichystalo vcelku příjemné překvapení. Místo obvyklé neděle jsme díky tomu, že v neděli proběhl SuperBowl, mohli novou epizodu Temného případu vidět už v pátek.

RECENZE: IO

31.01.2019

Komorní a nízkorozpočtové sci-fi snímky to mohou mít kolikrát hodně snadné. Stačí dobrý nápad, pár kvalitních herců, odlehlé místo pro natáčení a může se vyklubat něco opravdu výjimečného. A pokud si vzpomenete na Moon, Man from Earth nebo Ex Machina, jistě mi dáte za pravdu. Právě do kategorie komorních nízkorozpočtových sci-fi se dá zařadit i...

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky