TÉMA: Odhalení 4. fáze MCU

21.07.2019

   Tento víkend v americkém San Diegu probíhá největší událost pro všechny komiksové fanoušky, Comic Con. Vzhledem k tomu, že komiksy jsou součástí současné popkultury a zasahují do televizního a filmového průmyslu, je to poslední roky veliká událost i pro nás, fanoušky seriálové a filmové. Tím nejočekávanějším eventem celé akce byla pravděpodobně konference Marvel Studios, kde došlo k prolomení mlčení a odhalení fáze 4, která kromě celovečerních filmů bude zahrnovat i minisérie, které budou k dispozici na streamovací službě Disney+.

   Spekulací ohledně fáze 4 bylo zejména za poslední měsíce opravdu velké množství a Kevin Feige jim nyní utržil přítrřž. Pojďme se tedy podívat na to co nás čeká v chronologickém pořadí tak, jak každá z novinek dorazí do kin, popřípadě na televizní obrazovky.

Black Widow

   Prvním projektem, kterého se v rámci čtvrté fáze dočkáme, bude sólovka Black Widow. Vzhledem k událostem v Endgame bylo jasné, že se bude jednat o prequel, který bude zasazen do minulosti a to bylo také potvrzeno. V San Diegu byla fanouškům ukázána malá ukázka, která nabídla mimojiné i pohled na Budapešť, což (i vzhledem k tomu, že se ve filmu dočkáme Jeremyho Rennera) znamená, že se konečně dočkáme vysvětlení toho, co se v několikrát zmiňované Budapešti vlastně stalo. Film bude mít v USA premiéru 1.5.2020 (u nás by to mělo být 30.4.2020), vrátí se samozřejmě Scarlett Johansson, Jeremy Renner, nováčky budou například David Harbour a Rachel Weisz. Hlavním záporákem filmu bude Taskmaster, který byl v ukázce také viděn.

The Falcon and Winter Soldier

   Vzhledem k tomu, že při oznámení spuštění streamovací služby Disney+ došlo i k stanovení premiér seriálů z MCU nebylo toto oznámení žádným překvapením. Feige dřív již potvrdil, že tyto seriály budou mít pro MCU stejně zásadní význam jako filmy a ne jako například Agents of S.H.I.E.L.D., Cloak and Dagger nebo (definitivně zrušené) Inhumans. Vzhledem k tomu, že žádné seriály nikdy v těchto fázích oznamovány nebyly, toto můžeme tedy brát jako bernou minci. Vrátí se samozřejmě Anthony Mackie, který v Endgame přebral štít Kapitána Americy, Sebsastian Stan jako Winter Soldier a příjemným překvapením pak bylo oznámení záporáka. Tím bude Baron Zemo s tváří Daniela Brühela, který si zopakuje svoji roli z Občanské války.

The Eternals

   Prvními nově příchozími do MCU budou The Eternals. To jsou nesmrtelné bytosti, které nezištně sledují dění na Zemi a my budeme sledovat příběh těch, kteří byli na Zem posláni, aby nás chránili před tzv. Devianty. Premiéra filmi je stanovena v USA na 6.11.2020, my bychom se měli opět dočkat o den dříve. V titulních rolích zde uvidíme mimojiné Salmu Hayek, Angelinu Jolie a Richarda Maddena, jehož starpower pomalu, ale jistě roste (stále můj největší favorit na příštího Bonda). 

Shang-Chi: The Legend of the Ten Rings

   Dalším nově příchozím bude mistr bojových uměni Shang-Chi. Tomiu propůjčí tvář herec Simu Liu a film by měl kombinací starých dobrých kung-fu mlátiček, špionážního filmu a samozřejmě by mělo dojít i na nějaké to nadpřirozeno. Záporákem ve filmu bude Mandarin (skutečný, ne Ben Kingsley z Iron Mana 3) s tváří Tonyho Leunga. Film do kin dorazí v únoru 2021. 

Loki

   Ohledně Lokiho se dařilo Marvelu celkem úspěšně mlžit. Nejprve potvrdili, že Loki v Infinity War opravdu zemřel a začali se nořit spekulace, že do plánované minisérie se Tom Hiddleston nemusí vrátit a mohlo by se tak jednat o prequel, kdy by byl ještě dítě nebo snad, že by ho na sebe vzal Loki jinou podobu a hrál ho někdo jiný. Po událostech Endgame se pro Lokiho s tváří Hiddlestona otevřelo zase okénko příležitosti a panel na Comic Conu to skutečně potvrdil. Hiddlestone se jako Loki vrátí a budeme sledovat jeho počínání poté, co v roce 2012 vyfoukne pod nosem Tonymu Teserakt. Premiéra minisérie na Disney+ na jaře 2021.

WandaVision

   Na jaře 2021 se dočkáme na Disney+ dalšího seriálu. Jak už název napovídá, budeme sledovat Scarlet Witch a Visiona. Vzheldem k tomu, že Vision je od Infinity War mrtvý proběhlo opět hodně spekulací o tom, kdy by se seriál měl odehrávat. A vypadá to, že právě WandaVision by mohla být mnohem zásadnější minisérie, než se zpočátku zdálo. Vypadá to, že Wanda pomocí svých schopností vytvoří svou vlastní realitu, kde jsou spolu s Visionem svoji a žijí spolu. Seriál by měl být retro někdy z 50. let (svou realitu si můžete zasadit, do jakého období chcete) a v komiksech Wanda dokonce "ohne" realitu tak, že si vytvoří i své a Visionovy děti. Toto počínání si však vybere svoji daň. A to nás přivádí do dalšího projektu MCU,..

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

   ...k pokračování Doctora Strange. Toho se dočkáme po dlouhých šesti letech a zatím není jasné, jestli se vrátí Mordo, ze kterého se v potitulkové scéně prvního Strange stal padouch, co je ale jasné, že se dočkáme Elizabeth Olsen aka Scarlet Witch. V komiksech Wandu její počínání totiž dovede k šílenství a stojí v nich za událostmi, které mají dalekosáhlý dopad nejen na hrdiny, ale i na celé lidstvo. Vzhledem k názvu Multiverse of Madness toto propojení a návaznost na seriál WandaVision nebude náhodné a řekl bych, že právě Doctor Strange bude s největší pravděpodobností tím nejzásadnějším filmem v této oznámené části fáze 4 (ano, tohle všechno, co je v tomto článku není kompletní Fáze 4!). Mnozí si myslí, že návrat rozprášených obětí Infinity War v Endgame dal za vznik mutantům a připravil tak půdu pro X-Meny. Co když to bude práve Scarlet Witch, která za vytvoření mutantů bude zodpovědná? Na zodpovězení těchto otázek si budeme ještě muset chvíli počkat. Film bude mít premiéru 22. května 2021 a podle režiséra Scotta Derricksona to bude první snímek MCU, který bude pracovat s hororovou tématikou.

What if...?

   Na podzim 2021 bude mít na Disney+ premiéru seriál What if...? (Co kdyby...?)  a ten nám představí některé ze zásadních událostí MCU v alternativním podání (např. Peggy Carter dostane sérum "supervojáka" místo Steva Rogerse apod.). Zajímavé je, že své role si zopakuje většina herců, takže bude jistě hodně příjemné po dvou letech alespoň slyšet staré známe.

Hawkeye

   Další minisérií na podzim 2021 pak bude seriál o Clintu Burtonovi aka Hawkeyeovi. Je jedině dobře, že se i podceňovaný a diváky velmi oblíbený lučištník dočkal svého vlastního sólového projektu. Jeremy Renner bude v toto seriálu předávat svůj luk a šíp Kate Bishopové, která se tak stane jeho následovnicí. Superhrdina bez superschopností bude tedy učit dalšího v tom, jak tomuto nelehkému úkolu obstát. 

Thor: Love and Thunder

   Zatím jediným superhrdinou, který se dočká svého čtvrtého filmu je Thor. 5.11.2021 dorazí do kin pod taktovkou Taiki Waititiho, který měl na svědomí i Ragnarok a že nás čeká další taškařice nenasvědčuje jen jeho jméno, ale základní premisa celého filmu. V Love and Thunder se držitelem Mjolniru totiž stane Jane Foster (Natalie Portman)! Kromě Natalie Portman se samozřejmě vrátí Chris Hemsworth, dále pak Tessa Thompson jako Valkýra a Meek s Korgem se také jistě ukážou.  Čtvrý Thor tak přijde ještě před třetími Strážci Glaxie a jelikož se k nim na konci Endgame připojil, není vyloučeno, že uvidíme i je a některé spekulace hovoří i o Beta Ray Billovi.. Tak na podzim 2021  uvidíme, čeho všeho se ve filmu dočkáme

... a ještě nekončíme!

   Všechny výše zmíněné prjekty mají stanovený datum premiéry, ale ve Fázi 4  se pak bude dále pokračovat. Pravděpodobně tím největším z těchto dalších oznámení (minimálně nejkonkrétnějším) bylo oznámení nového Bladea, kterého si zahraje oscarový Mahershala Ali. Feige pak dále potvrdil, že se ještě ve čtvrté fázi dočkáme Fantastické čtyřky a později skutečně dojde i na X-Meny.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky