RECENZE: Fantastická čtyřka

30.04.2017

   Naposledy jsme se s Fantastickou čtyřkou na velkém plátně potkali v roce 2007 a protože původní cast by dnes bylo jistě hodně těžké dát znovu dohromady (zvlášť když se z jednoho z hlavní čtveřice stal Captain America), takže pokračování už nepřipadalo v úvahu. Foxové ale mermomocí chtěli využít práva, která měli k dispozici, takže jsme se dočkali dalšího rebootu známé značky.

   Už původní Fantastická čtyřka ve mě nezanechala nějaký hluboký dojem, ale musím říct, že je také nepovažuji za nějak extra špatné filmy. Novou Fantastickou čtyřku za špatný film už ale považuji. Ne že bych si chtěl udělat lobotomii, abych to co jsem viděl dostal z hlavy, ale tohle se zkrátka nepovedlo.

   Film už je nějaký ten pátek venku a já bych se na něj asi ani nepodíval nebýt toho, že se mi do ruky dostal komiks, který mě přes nízká očekávání nakonec docela bavil a já se chtěl na vlastní oči přesvědčit, jestli režisér Josh Trank odvedl vážně tak špatnou práci, jako napovídá všeobecné hodnocení.

   Těžko říct, jestli je na vině režisér nebo chabý scénář, ve kterém se skoro nic zásadního neděje. Jedinou přínosnou scénou z celého filmu je proměna hlavních hrdinů ve Fantastickou čtyřku a to je zhruba deset minut z celkem krátké stopáže celého filmu 90ti minut. Zbylých osmdesát je pak koncentrovaná nuda, kde se opravdu nic, ale vůbec nic neděje a navíc je celý look filmu hodně tmavý a nenabídne ani jednu zajímavou lokaci i přes možnost cestovat do jiné dimenze! 

   Nudit na prostoru devadesáti minut s takovým materiálem je zkrátka umění, které nesvede hned tak někdo a jestli se špinavým a vážnějším přístupem snažili Foxové odpovídat na Singerovy pokusy u DC, tak odpověděli bohužel úplně stejnou písničkou.

   Film je navíc většinu stopáže bez záporáka, který se objeví až v posledních 15ti minutách a i když má hodně zajímavé schopnosti, jeho vzezření je tragické a charisma nula, takže ani ten tuhle záležitost nedokáže spasit, spíš tak maximálne ještě víc zprasit.

   Co k tomu dodat víc? Pokud jste novou Fantastickou čtyřku neviděli, tak se na ní ani nekoukejte a poud jste ji viděli, tak je mi to líto, protože i těchhle devadesát minut života se dalo strávit mnohem příjemněji. Třeba zíráním do zdi.

P.S.: Stan Lee ve filmu nemá cameo, což samo o sobě o něčem svědčí.

3/10

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky