TÉMA: Co jsme se dozvěděli o Disney+

12.04.2019

   O tom, že se Disney chystá spustit vlastní streamovací službu ne nepodobnou Netflixu, víme už nějakou dobu. Postupem času byly oznámeny zajímavé projekty, které uvidíme exkluzivně právě na tomto myším streamu a včera jsme se konečně dozvěděli více podstatnějších informací, tak se na ně pojďme podívat.

   Spuštění služby Disney+ se dočkáme 12.11.2019. Ne náhodou je to zhruba půl rok po premiéře Avengers: Endgame, takže lze očekávat, že poprvé se filmu v obývacích pokojích dočkáme právě v tento den. Budeme si moci vybrat ze dvou cenových plánů - měsíčního za 6,99 $ (cca 160 Kč) nebo roční 69,99 $ (cca 1.600 Kč).

   Do konce prvního roku od spuštění bychom se na této službě měli dočkat více než pěti set filmů a více jak sedmi a půl tisíce epizod nejrůznějších seriálů a díky nedávné akvizici Studia 20th Century FOX se zde dočkáme nejen tvorby od Disneyho, ale i od tohoto nově získaného studia.

STAR WARS

   Služba bude spuštěna s dostupnými osmi filmy ze světa Star Wars, které během následujícího roku doplní zbývající tři (zahrnující i Epizodu IX, která bude mít premiéru letos v prosinci), o prvních šesti sezónách Klonových válek a Povstalcích se prozatím nemluvilo, ale lze očekávat, že v den launche, budou k dispozici. O čem se ale mluvilo, byly exkluzivní seriály, kterých se na Disney+ dočkáme a i když jsme o všech třech věděli, nyní víme bližší informace o tom, kdy se jich dočkáme. 

   V den spuštění proběhne premiéra nových (a závěrečných) dílů Klonových válek a seriál by tak měl být řádně ukončen k radosti jejího tvůrce Davea Filloniho a celkem uvidíme 12 nových epizod. Ve stejnou chvíli bude mít premiéru i hraný seriál Mandalorian, který jako tvůrce a producent zaštiťuje Jon Favreau (Iron Man 1,2; Kniha džunglí, Lví král) a v hlavní roli uvidíme Pedro Pascala, kterého známe především jako Oberyna Martella ze Hry o trůny nebo agenta Peñu ze seriálu Narcos (více o seriálu přineseme po tomto víkendu, kdy se odehrají Star Wars Celebration v Chicagu a bude zveřejněna i první upoutávka). Posledním příspěvkem do světa Hvězdných válek pak bude hraný seriál o Cassianu Andorovi (Diego Luna), kterého jsme mohli vidět v Rogue One a ten pak bude mít premiéru ve druhém roce fungování služby.

MARVEL

   Jak už jsem psal v úvodu, služba bude spuštěna zhruba půl roku po premiéře Endgame, takže se dá očekávat, že zde hned při launchi bude k dispozici 20 filmů a otazník prozatím zůstává viset nad Incredible Hulkem a Spider-Man: Homecoming s tím, že trnitější cestu pro uveřejnění bude mít pravděpodobně zelené alterego Bruce Bannera. Nicméně stejně jako u Star Wars i u Marvelu nás čekají exkluzivní seriály. A není jich zrovna málo. The Falcon and The Winter Soldier dorazí už během prvního roku, Loki s Tomem Hiddlestonem a WandaVision s Elizabeth Olsen a Paulem Bettanym v roce druhém. Mimoto byli ale oznámeny ještě dva další seriály - Hraný Hawkeye s Jeremy Rennerem a animovaný What If?, ke kterým zatím data uvedení nebyla přiřazena.

PIXAR

   Bohatým obsahem bude i zásoba filmů, kraťasů a seriálů z dílny Pixaru. Tady se dá očekávat zveřejnění celé jejich tvorby a samozřejmě bude i u nich přibývat exkluzivní obsah pro tuto službu. Jedním by měla být série krátkých epizod s názvem Forky Asks a Question, což bude spin-off Toy Story, kde nám nová postava z Toy Story 4 bude vyprávět příběh o tom, co dělala během třetího filmu, dále krátký film LampLife a konečně i seriál Monsters at Work, který bude rozšiřovat příběh Sallyho a Mikea z filmu Příšerky s.r.o.

OSTATNÍ

   A samozřejmě se dostane i na ostatní záležitosti. Od National Geographic nás čekají dokumentární seriály The World according to Jeff Goldblum a Magic of the Animal Kingdom. Walt Disney animated studios nám představí dokument Into the Unknown: Making Frozen 2, o tvorbě pokračování animovaného hitu Ledové království. A v neposlední řadě zde budou také filmy a seriály z dílny FOXu, z čehož tím největším tahounem a lákadlem jsou bezesporu Simpsonovi, kteří budou mít exkluzivně na Disney+ všech 30 řad. 

   Rozhodně je na co se těšit a exkluzivní i neexkluzivní obsah bude jistě přibývat a poplatek 160 korun měsíčně se nezdá jako nikterak přemrštěný. Uvidíme, kdy se tato služba dostane i k nám do České republiky a jak to s ní bude s českou podporou. Takový Netflix odstartoval u nás bez jakékoli české podpory a i když věcí s dabingem je tam pořád poskrovnu, tak titulky tam přibývají téměř každý den k dalším titulům. Zatím mají u Disneyho zdá se vše pod kontrolou a obsah, který hodlají nabízet za ty peníze rozhodně stojí.

TT

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky