TÉMA: Co přineslo D23 expo 2019

26.08.2019

   Další víkend odhalení velkých televizních a filmových plánů je za námi, tak se pojďme podívat, co má Myšák za lubem pro následující roky.

Star Wars

   K těm nejsledovanějším panelům patřily bezesporu ty, které se věnovaly Star Wars fenoménu, který si i přes rozdělení fanoušků po Johnsonově Poslením z Jediů, udržuje stále tento status. Světlo světa spatřily nové záběry z Epizody IX, na kterých má Rey dvoubřitý světelný meč v červené barvě, což samozřejmě vzbudilo spoustu spekulací. Kromě deváté epizody se nicméně řešili i seriály a minisérie, které nás v následujících letech čekají. Mandalorian se dočkal plakátu a prvního veřejného traileru, který vypadá famózně. Kouknout se na něj můžete třeba tady. K obsazení minisérie o Casianu Andorovi z Rogue One se přidal Alan Tudyk, takže je jasné, že se dočkáme i oblíbeného droida K2-SO. Byla oficiálně potvrzeno, že posledních dílů animovaných Klonových válek, které budou těsně předcházet Pomstě Sithů se dočkáme v únoru 2020 a fanoušci se tak konečně dočkají důstojného ukončení tohoto seriálu. To nejlepší si ovšem nechávám na konec. Všem spekulacím je konec a už můžeme se vší určitostí říct, že Obi-Wan Kenobi s tváří Ewana McGregora se vrátí. Dostane vlastní minisérii na Disney+ a natáčet se začne příští rok a jak proběhlo toto oznámení se můžete podívat ve videu níže.

Marvel (MCU)

   Marvelovky se staly za těch 13 let, kdy je v kinech vídáme fenoménem, který v současné době nemá obdoby. A to je zkrátka fakt, ať už se to někomu líbí nebo ne a jejich nezpochybnitelný úspěch pak završila letošní Endgame, která se může pyšnit přízviskem nejúspějšnější film všech dob. Na D23 expo jsme se ovšem kromě připomenutí již oznámených projektů (Falcon and Winter Soldier, Black Widow, What If.., Thor: Love and Thunder) dočkali i oficiálního potvrzení Black Panthera 2, který rozšíří MCU ve 4. fázi v kinech a Kevin Feige nelenil a dokázal vytáhnout z rukávu i několik es. K už tak lákavému obsazení Eternals se připojil Kit Harrington jako Black Knight a na streamovací službě Disney+ dorazí další tři minisérie. Ms Marvel, Moon Knight a She-Hulk. Kromě toho, že Ms Marvel uvidíme mimo tuto minisérii i ve filmech a že se bude jednat o první muslimskou superhrdinku ovšem žádné další detaily prozrazeny nebyly. I tak toho není nikterak málo a i když došlo k vyřazení Spider-mana z MCU, je vidět, že pro 4. fázi MCU jsou plány skutečně velkolepé.

Animáky a ostatní

   A samozřejmě došlo i na animáky a ostatní projekty, kterým se u Disneyho věnují. Pixar oznámil, že Toy Story 4 je posledním sequelem stávajících značek a že už nás bude zásobovat pouze těmi novými a tou další oznámenou je snímek Soul, kde hlavním postavám propůjčí hlasy Jaime Foxx a Tina Fey. Disney Animation pak připomnělo blížící se Ledové království 2 a představilo novinku Raya and the Last Dragon. Návštěvníků expa byla ukázána nová ukázka z hrané Mulan a zveřejněna byla rovněž i první fotka Emmy Stone, jako Cruelly, která se svého záporáckého originu situovaného do 70. let dočká příští rok. 

Disney+

   Závěrem pak ještě několik slov ke službě Disney+, k jejímuž spuštění dojde v listopadu v USA a dalších zemích. Služba bude stát 7 dolarů a za tuto cenu nabídne téměř veškerý originální obsah od Disneyho, vybrané tituly budou k dispozici za tuto cenu i ve 4k, možné bude využívat až sedm profilů a přehrávat videa až na čtyřech zařízeních současně. Nabídka je velmi lákavá, bohužel tuzemský divák se této služby podle posledních informací dočká nejdříve v listopadu 2020.

TT

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky