TÉMA: 40th Star Wars Celebration 2/4

16.04.2017

   Během druhé dne se odehrála bezesporu nejočekávanější událost celého Star Wars Celebration a tou bylo zveřejnění prvního teaseru pro Star Wars Episode VIII: The Last Jedi. To samozřejmě nebylo to jediné, co fanoušky ságy čekalo, pojďme se podívat, co nejdůležítějšího se odehrálo druhý den. 

DEN 2

   Jak už jsem napsal v úvodu nejočekávanější událostí tohoto víkendu bylo bezesporu odhalení teaseru na nejnovější díl ságy. To dokázali fanoušci už jen tím, že před sálem, kde se konal panel The Last Jedi nocovali. A už v noci ze čtvrtka na pátek došlo k události, která rozhodně stojí za zmínku. Do předsálí, kde nocovali (většina z nich ani nespala) nedočkaví fanoušci, totiž dorazil režisér nejnovějšího dílu Rian Johnson aby jim osobně osobně poděkoval. Nejprve se představil do megafonu (po čemž už nespal asi nikdo) a poté všechny fanoušky do jednoho obešel, aby každému osobně poděkoval! A toto gesto mělo ještě krásnou dohru u samotného panelu, ale o tom později.

    Prvním panelem byl tedy The Last Jedi, kde se napětí a očekávání fanoušků dalo vycítit i přes monitor. Ty největší a nejdůležitější události se bezesporu událi právě behem tohoto panelu.

   Přítomni byli Daisy Ridley (Rey), John Boyega (Finn), Mark Hamill (Luke Skywalker), Kelly Marie Tran (Rose), Kathleen Kennedy, stavil se i robot BB-8 a jako posledního jsem si záměrně nechal režiséra Riana Johnosona. Ten režíroval několik epizod Breaking Bad a prozatím pouze tři (!) celovečerní filmy, z nichž za zmínku stojí snad jen Looper (který je mimochodem hodně povedený) a máme věřit tomu, že jsou Star Wars v dobrých rukách? Po tom, co jsem v pátek viděl, jsem přesvědčen, že jsou. Rian Johnson si celý panel ukradl pro sebe (v závěsu byl Mark Hamill) už svým příchodem, kde byla taktně připomenuta jeho noční invaze mezi fanoušky, která byla odměněna obrovskou standing ovation a to Johnosona nekrytě dojalo. Jeho druhý ohromný projev pokory a lidskosti, který projevil, ale ani tak nebyl poslední. Při rozhovoru měl na rameni stále pověšený starý fotoaparát a během hovoru prozradil, že to je jeho talisman při každém natáčení a že ho po celou dobu a nejenom, že ho nosil, ale udělal i hromady fotek a o některé se podělil přímo při rozhovoru.

   Toto nebyly jediné fotky o které se s námi tvůrci podělili a my jsme tak mohli vidět i regulérní behind the scenes fotky, na nichž je i sám Johnson. Na poslední fotce podepisuje Millenium Falcon, protože si to jako režisér zkrátka mohl dovolit. Kdo z nás by v jeho kůži odolal?

   Novou tváří se na panelu stala Kelly Marie Tran, o níž jsme se dozvěděli, že bude ve filmu hrát postavu se jménem Rose. Rose je členka údržby Odboje (románek mezi členkou údržby Odboje a uklízečem Prvního řádu?) a bude se účastnit velmi důležité mise a dokonce v ní má sehrát klíčovou roli. Rose v teaseru nezáhlednete, ale Johnson se s námi podělil alepsoň o jednu její fotku z filmu (pravděpodobně tento záběr uvidíme v plnohodnotném traileru, který na sebe snad nenechá dlouho čekat).

   Celý panel se tak nesl v duchu pošťuchování fanoušků, kdy se moderátor ptal na zásadní dotazy, které zajímají dnes asi každého fanouška, ale odpovědí jsme se nedočkali. A téměř poslední vtípek, o tom že si pro fanoušky připravili teaser.. poster doprovodilo ohromné a hlasité zklamání. Tedy do doby než plakát ukázali. Nevím jak pro Vás, ale pro mě jednoznačně must-have záležitost.

   Po hořkosladkém zklamání s teaser posterem a oznámení, že všichni v sále tento plakát dostanou od pořadatelů přišel kýžený okamžik a my všichni se konečně dočkali. The Last Jedi panel byl jediný panel, který jsem zvládl sledovat živě a pokud jste sledovali i můj facebook, tak víte, že jsem hned v pátek tento teaser sdílel. Od pátku už jsem ho viděl několikrát a pokud Vy z nějakého důvodu ještě ne, tak tady je ještě jednou:

   The Last Jedi panel tak potvrdil, že to byl bezesporu nejnabitější panel celého víkendu a fanoušci můžou být opravdu spokojeni. Zbytek dne už na události tak nabitý nebyl, ale přecijen bych vypíchl dvě záležitosti.

   Tou první je rozbor teaseru záběr po záběru těmi nejpovolanějšími (tedy nadšenými geeky, kteří se Star Wars vyrůstali). To je myslím opravdu povedené a myslím, že každý z nás během tohoto kraťoučkého teaseru nezaznamenal úplně všechno a je určitě zajímavé se nad vším hezky v klidu zamyslet.

   Druhou záležitostí je pak panel, který moderoval sám Mark Hamill a byl jen o Carrie Fisher. Pokud tedy máte pochyby o tom, jaká byla princezna Leia ve skutečnosti a spolu s Lukem Skywalkerem, chcete zavzpomínat a dozvědět se spoustu zákulisních informací, neváhejte a pusťte si tento panel, protože to není tak ubrečené, jak byste si možná mysleli, především je to hodně zábavné.

   Druhý den nám tedy přinesl hlavně novinky ohledně velmi očekávané osmé epizody, které se u nás dočkáme 14.12.2017 a pokud jsem včera psal, že tvůrci si vším co dělají a jak to dělají získali mé uznání a respekt, pro Riana Johnosna, který nejen že režíruje epizodu VIII, psal k ní i scénář a scénář píše i pro epizodu IX.

Celý The Last Jedi panel

Celý stream z druhého dne

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky