GLOSA: Cyklo Kino v Aeru

28.04.2017

   Včera proběhla v kině Aero první "testovací" projekce v rámci programu Cyklo Kino, které jsem se zúčastnil a musím říct, že se jedná o opravdu povedenou akci. 

   A o co že to vlastně jde? V kině je před plátno umístěno osm speciálních kol, na kterých vyrábíte elektřinu a tu je třeba vyrobit, aby bylo vůbec na co se v kině dívat. Jsou totiž napojeny na projektor, který promítá film a pokud nebude dostatečná výroba, tak projektor zhasne (to se včera nestalo ani jednou).

   Před samotnou projekcí jsme byli uvedeni do toho, co se od nás vlastně chce a jaký výkon máme vyprodukovat a pak už směle do šlapání. No a když už máte šlapání dost nebo už prostě nemůžete, tak slezete a uvidíte, že za Vámi už se mezitím udělala fronta nedočkavců, kteří se na výrobě elektřiny chtějí také podílet.

   Včera nám byl tímto způsobem promítnut pravděpodobně nejkultovnější ze všech kultovních filmů Big Lebowski, takže o zábavu bylo postaráno a pořadatelé si navíc pro všechny šlapající připravili odměnu v podobě "Dudova" oblíbeného nápoje Whie Russian, kterého jste dostali v momentě, kdy jste začali šlapat.

   Akce nadmíru povedená a pokud si ji budete chtít vyzkoušet sami, tak na konci května proběhne druhé kolo, tentokrát s filmem Rocky.  Takže šlapání zdar!

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky