GLOSA: Stanley Kubrick

08.03.2017

   Včera tomu bylo přesně 18 let, co nás opustila jedna z největších ikon světové kinematografie všech dob - Stanley Kubrick. Ve věku 70ti let se nedožil ani uvedení do kin svého posledního filmu Eyes Wide Shut (u nás uvedeného jako Spalující touha).

   Stanley Kubrick byl dost kontroverzní osobností (podle konspirátorů měl údajně i režírovat zinscenované přistání na Měsíci), ale nemůžeme mu upřít jedno, světu dal zlomová a mnohdy nadčasová filmová díla, na které se můžete podívat i dnes a nebudete věřit, že by mohla být starší jak deset let. Vždyť z Vesmírné odysey čerpá většina současné sci-fi produkce a z Olověné vesty zase ta válečná. A takhle bych mohl pokračovat u každého z jeho filmů.

   Památku na osobnost, jakou Stanley Kubrick bezesporu byl, můžeme uctít jen jedním způsobem: Vezměte jeho filmografii, zavřete oči, zapíchněte prst a to si pusťte. Máte totiž jedu jistotu - vždy to bude kvalitní filmový zážitek.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky