RECENZE: Ghost In The Shell

09.04.2017

    Scarlett Johansson zkouší ždímat svojí star power ve hrané inkarnaci japonského anime z devadesátých let, která byla z větší části insparcí pro Matrix, který byl uveden před devatenácti lety. Jak se tedy tento pokus vydařil?

   Přiznám se, že originál (ani nic s ním související) jsem nikdy neviděl, takže nemůžu hraný film srovnávat s anime tvorbou starou více jak dvacet let. Těžko říct, jestli to filmu prospívá nebo škodí.

    Na Ghost In The Shell se místy kouká opravdu krásně, fanoušci Scarlett Johansson budou jistě spokojeni (i když její "prkenná" android verze je občas k pousmání - hlavně její chůze), průlety futuristickým městem jsou ve 3D vážně hodně povedené a zejména úvodní akce s průskokem skrz okno má vážně grády.

   To jsou asi největší klady, které u Ghost In The Shell najdete. Pak tu najdete pár záporů, jako naprosto předvídatelná zápletka, která Vás vážně nedonutí nad celým filmem nijak přemýšlet, a to co se ve filmu stane se dovtípíte snadno sami a pak jen koukáte na to, jak se to děje, finále, které se tak nějak stane a bez vážných důsledků se skončí.

   Pokud toto měl být pokus nastartovat nějakou novou frančízu, tak se obávám, že selhal na plné čáře. Celou dobu totiž sledujeme takové unylé nic s pár kousky akce (kterou nám téměř všechnu ukázaly trailery). Nudit se celkem nebudete, ale také se nebudete nijak extra bavit (až na pár světlých výjimek) a jediné co film pro mě dokázal, že mě přesvědčil, že na japonský originál se asi podívám, abych věděl, jestli je to celé jen přehypovaná záležitost, nebo jestli se po Sněhurce a lovci projevila Sandersova neumětelost pro áčkové tituly. 

   Těžko tedy zase říct, komu jinému než skalním fanouškům originálu doporučit návštěvu kina (a upřímně si myslím, že ani Ti nebudou spokojeni) a tak si s klidem návštěvu kina ušetřete a skočte si na něco zajímavějšího a až vyjde Ghost In The Shell na blu-ray a venku bude hnusně, nebudete mít co dělat, tak si to v klidu doma pusťte. V obýváku to bude rozhodně dostačující zážitek.

6/10   

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky