RECENZE: GoT The Spoils Of War

07.08.2017

   Tak jsme se přehoupli do druhé poloviny předposlední řady Hry o trůny a i když díl Válečné kořisti unikl na internet již minulý týden, jistě se mezi Vámi najdou tací, kteří si počkali na jeho oficiální odvysílání, které proběhlo až dnes v noci.

   V epizodě The Spoils of War pokračujeme tam, kde jsme v předchozí skočili. Jaime, Bronn a Tarlyové  jsou na cestě z Vysoké zahrady spolu s kořistí, kterou tam získali. Pro Cersei v Králově přístavišti to znamená možnost splatit dluh Železné bance v Braavosu a následné získání jejich důvěry a další finanční podpory. 

   Téměř celou první polovinu dílu se víceméně jen povídá a největší prostor zde dostanou dvojčata Lannisterovi i když jsou každý někde jinde a čas si uděláme i na návštěvu Dračího kamene, kde pokračují jednání mezi Jonem a Daenerys.

   V druhé polovině se pak přesuneme na Zimohrad, kde dojde k dalšímu rodinnému znovushledání a tady už se nikdo nesnaží o vyvolání dojetí, ale spíš o rošťácký úšklebek, protože Arya je aktuálně ten největší bad-ass Stark a její (byť jen tréninkový) souboj je hodně vydařená záležitost.  

   Jak už je ale v této řadě zvykem, to nejlepší si tvůrci nechali do samotného závěru epizody a i když dostáváme historicky nejkratší díl, tak právě v jeho poslední desetiminutovce nám to tvůrci vykompenzují více než vrchovatou měrou a musím říct, že mi přijde trochu škoda, že se závěr nenatáhl ještě alespoň o pět minut, ale asi musí zůstat zachován poměr CGI a délky epizody, abychom se toho největšího nářezu (doufejme) dočkali v závěru sezóny. 

   Sice jsme se nedostali opět ke všem hráčům a některé dějové linky zatím zůstavají bez posunu (Ohař, Jorrah, Chodci, Daario (?), Sam, Šedý červ, Euron), ale tím, že se vše důležité odehrává v Západozemí se hýbeme kupředu velkou rychlostí a válka Lannisterů proti zbytku světa je z atmosféry kadého dílu cítit.

9/10

    

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky