RECENZE: Proč právě on?

30.04.2017

   Režisér průměrných komedií Riskni to s Polly a Kámoš k pohledání to zkouší opět ve stejném žánru. Tentokrát mu vypomáhají před kamerou James Franco a hvězda seriálu Braking Bad Bryan Carston.

   Kromě toho, že Hamburg režíroval výše zmíněné komedie psal i scénáře ke spoustě dalších a i když některé z nich jsou opět průměrné až podprůměrné (Zoolander no.2, Fotři jsou lotři), některé se průměru vymykají (první Zoolander, Jeho fotr, to je lotr a koneckonců i jednička Fotr je lotr), takže jak ve výsledku dopadne Proč právě on?? Je tu další podprůměrná, vyšumělá zábava nebo se tohle povedlo?

   Hamburg si z filmů, na kterých se podílel jako scénarista půjčil základní premisy - představování nového nápadníka zbytku rodiny (Fotr je lotr) a především hrdina, který žije ve svém světě a naprosto ztratil kontakt s realitou (Zoolander). A daří se mu to kočírovat, cpát do toho zase nové nápady a především hodně bavit.

   Proč právě on? je opravdu hodně povedená komedie, která často balancuje na hranici dobrého vkusu, většinou však toto balancování ustojí a když už někdy přešlápne (což se párkrát stane), tak returnem přijde překvapivý vtípek, který Vás mnohdy ze zhnuseného pohledu dokáže pořádně rozesmát.

   Herecky tu samozřejmě vévodí Bryan Carston jako bručounský otec Ned a James Franco jako ultramagor Laird. Svoji roli si ale užívá rozhodně i Megan Mullally jako matka Barb. Jsou tu ale i vedlejší postavy, které právě občas zachraňují situaci - student na stáži a hlavně majordomus (nebo jak ho nazvat) Gustav, který mě bavil opravdu hodně.

   Pokud jste si užili první dva díly "Fotrovské" trilogie a prvního Zoolandera, tak tady budete zkrátka doma a budete se opravdu královsky bavit. Já se bavil a rozhodně Vám komedii Proč právě on? můžu doporučit. Občas je to celé ad absurdum, ale takhle už to zkrátka bylo celé zamýšleno a pokud se stane, že se film dostane za hranici dobrého vkusu, tak sympatické postavy to vždycky dokážou zachránit.

8/10

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky