RECENZE: Tour de Doping

09.07.2017

   Tour de Doping je další "dokument" z dílny HBO, za kterým stojí Andy Samberg. Na misto Wimbledonu nás však tentokrát bere na Tour de France v roce 1982, kterýžto ročník byl vyhlášen za Tour de Doping, protože 165 z jeho 170 účastníků bylo v průběhu závodu vyloučenu z důvodu.. to už si nechám pro sebe, protože je to jedna z point, kterou tento film nabízí (a ne, není to doping). Připravte si kapesníky, protože na téhle jízdě budete brečet smíchy.

   Tour de Doping je příběhem pěti cyklistů, kteří nejsou po velké "čistce" vyřazeni a závodí tak pouze mezi sebou, kdo vyhraje titul. Je zde zvolen stejný styl vyprávění, jako u Sedm dní v pekle (jehož recenzi si můžete přečíst tady), takže vše je vyprávěno přes dobové záběry s komentářem přeživších v současnosti. Jednou z nejslavnějších hereckých hvězd, která se tu objeví je Orlando Bloom (ten s blonďatou bradkou na obrázku) jako italský závodník JuJu Peppi, tím ale výčet hvězd nekončí, protože tu máme více než dost cameo roliček (neskutečně vtipný výskyt Lance Armstronga, na jazyk si šlapající Mike Tyson, Kevin Bacon, Jeff Goldblum, Dolph Lundgren, J.J. Abrams a další).

   Opět se díváme na dokument, který není nijak dlouhý a během necelých padesáti minut tu uvidíme vše podstatné a hluché místo tu prakticky nenajdete. Humor je tu dost nekorektní a bere si na paškál všemožné zažité stereotypy a to nejen z cyklistiky, ale ze sportu jako celku, včetně jeho fanoušků, kteří často dokáží fandit jen když se vyhrává. 

   Pokud Vás bavilo Sedm dní v pekle bude Vás bavit i tohle. Pokud vás baví profesionální cyklistika, najdete tu pravděpodobně ještě víc vtipů, než jsem našel já. Na místo retardovaného Sněha tu tentokrát dostaneme nafetovaného Blooma, Samberga v roli nigerijského reprezentata a wrestlera Johna Cenu jako nadopovaného Gustava. A věřte mo, že tohle je jen špička ledovce absurdit, se kterými se v Tour de Doping setkáte.

   Pánové zkrátka zase trefili hřebíček na hlavičku a nezbývá než vyhlížet, co bude jejich dalším projektem a kdo to příště zase odnese. Já u toho rozhodně budu a Vy byste také neměli chybět.

8/10

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky