RECENZE: True Detective: If You Have Ghosts

04.02.2019

   HBO si pro nás minulý týden přichystalo vcelku příjemné překvapení. Místo obvyklé neděle jsme díky tomu, že v neděli proběhl SuperBowl, mohli novou epizodu Temného případu vidět už v pátek. 

   Na to, jak dopadlo vpadnutí k Woodardovi, kterým jsme minulý týden končili, si v samotném úvodu musíme chvíli počkat. První časovou linkou, kam se totiž vydáme, je rok 1990, kde se Hays přidal do Westova týmu a společně tak procházejí stopy, které je snad zavedou na stopu Juliet, jejíž otisky se našly v obchodě. Zanedlouho se ovšem k Woodardovi opravdu podíváme a staneme se svědky pravděpodobně největšího masakru v této řadě, který nechá následky na všech přeživších. Po tomto střetu a ohledávání místa činu jsou pak nalezeny stopy, které ho se zmizelými sourozenci jasně spojují. Díky třem časovým linkám nicméně víme, že Woodard s největší pravděpodobností opravdu není tím, kdo by stál za smrtí Willa a únosem Juliet. 

   V roce 1980 strávíme v páté epizodě nejméně času a pozornost už se pomalu, ale jistě přesouvá do let 1990 a 2015. V posledním jmenovaném roce se navíc konečně dozvídáme, jaký osud potkal Rolanda Westa, dozvídáme se, že spolu s Haysem provedli něco, na co nejsou v žádném případě pyšní a to něco, se stalo v roce 1990. Co to ale konkrétně je, si budeme muset počkat do dalších dílů. Westův osud však není ten jediný, o kterém se dozvídáme a který by pro nás bude důležitý. No a pak je tu Haysova manželka. Díky její knize Hays narazí v roce 2015 na jistou spojitost a je dost pravděpodobné, že to není první stopa, na kterou v její knize narazí a dost možná se v ní ukrývá i řešení celého případu.

   Nic Pizzolatto pokračuje pokračoval v režii a díky tomuto dvojdílu nás přesunul do druhé poloviny této řady. Oproti předešlým dílům jsme se dočkali první velké akce i svižnějšího tempa a vícero zásadních událostí a odhalení. Kdo je samozřejmě pachatelem se nedozvídáme a vzhledem k tomu, že nám postavy za těch pět dílů už značně přirostly k srdci (Stephen Dorff jako Roland West není zdaleka jen přihravač oscarového Aliho) je více než jisté, že závěrečná nás v posledních dílech čeká silná katarze, ať už se viníkem ukáže být kdokoli. 

   If You Have Ghosts kvalitativně nezaostává za svými předchůdci a čekání na další díl je tak každý týden těžší a těžší. Do samotného konce nám zbývají už pouhé tři epizody a my se stále ještě máme co dozvídat.

95%

TT

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky