TÉMA: 40th Star Wars Celebration 1/4

16.04.2017

   Od čtvrtka do neděle probíhají v americkém Orlandu "Oslavy Hvězdných válek" ku příležitosti čtyřicátého výročí. Kromě toho, že se na místě můžou fanoušci setkat s hvězdami z před i za kamery živě, je celá událost živě streamovaná na YouTube a já si pro Vás připravil výběr toho nejzajímavějšího (a nejzábavnějšího), co v jednotlivých dnech proběhlo. Toto je výběr z prvního dne. 

DEN 1


   První den oslav 40. výročí Hvězdných válek začal úvodním panelem, kde se sešli Kathleen Kennedy (producentka a prezidentka LucasFilmu), George Lucas, Dave Filoni (režisér animovaných Kolonových válek a Povstalců), Ian McDiarmid (kancléř Palpatine / Imperátor), Hayden Christensen (Anakin Skywalker), Peter Mayhew (Chewbacca), Billy Dee Williams (Lando Calrissian), Anthony Daniels (C-3PO) a v neposlední řadě Mark Hamill (Luke Skywalker) a Harrison Ford (Han Solo). Všichni zúčastnění zavzpomínali na posledních čtyřicet let Star Wars a na vtipnými momenty z natáčení se nešetřilo. Videovzkazy poslali i Liam Neeson (Qui-Gon Jin) a Samuel L. Jackson (Mace Windu), kteří si také neodpustili malé vtípky (Neeson "natáčí" v Kanadě nový film - spin off s Jar Jarem Binksem, kde Jar Jar přešel na temnou stranu Síly a Jackson zase prohlásil, že Mace Windu přežil Pomstu Sithů, a tak by se rád vrátil). Všechno se neslo v duchu vtipkování, ale to nejlepší a nejsilnější přišlo na konci panelu, kdy se pozornost obrátila na zesnulou Carrie Fisher, která k velkému smutku všech zemřela loni v prosinci. 

   Po dojmených proslovech Lucase, Kathleen Kennedy a dcery Carrie Fisher bylo promítnuto tribute video a věřte mi, že pokud se suchým okem zvládnete tohle video, tak si pusťte toto video přímo z panelu. Po jeho skončení se totiž zvedne opona, objeví se John Williams s orchestrem a začnou hrát Princess Leia's Theme, a to už není v lidských silách udržet slzy na uzdě. Já byl dojatý opravdu hodně a fanouškům rozhodně doporučuji podívat se na celý úvodní panel.

   Tímto potom úvodní část skončila a příležitost promluvit, pak dostali na "menších" panelech ostatní herci a tvůci.

   Hodně hezké bylo vidět pohromadě představitele původního Boby Fetta Jeremy Bullocha spolu s Jango Fettem (Temuera Morrison) z Epizody II: Klony útočí a Bobou Fettem (Daniel Logan) z téhož filmu (jak vypadají se můžete kouknout zde).

   Mezi menšími rozhovory (kdy se na krátký kus slova a ukázat se fanoučkům vrátili Kennedy, Lucas a Ford) se nám stačili představit různí vydavatelé merche, ale zbytek dne si pro sebe ukradli herci z dvou vlastních panelů.

   Tím prvním byl Ian McDiermid, který se a skok stavil i v úvodním panelu a teď mu byl věnována celá hodina v panelu s názvem Tales from the Dark Side. A tady došlo (alespoň u mě) k hodně zajímavému zjištění ohledně scény v opeře z Epizody III: Pomsta Sithů, kde jsme se dozvěděli, že historka o počátku řádu Sithů je jedním z nejdelších dialogů v celé sáze, ale také, že to celé byla McDiermidova improvizace a dojde i na vysvětlení, proč se vlastně celá scéna odehrává v opeře. McDiermid na závěr přidal jesště pár perliček, kdy prozradil, že například Liam Neeson neměl sebemenší tušení, že senátor Palpatine a Darth Sidious jsou tatáž osoba a na premiéře filmu v Londýně se něj obrátil se slovy "You didn't tell me this You bastard" a na závěr předvedl i svůj pověstný imperátorův smích. Respekt pro tohoto herce.

   Druhým hercem, který se objevil v panelu Prepare to get Mauled byl Ray Park, tedy představitel Dartha Maula z Epizody I: Skrytá hrozba. Jeden z nejoblíbenějších záporáků této ságy vůbec a účastník jednoho z nejepičtějších soubojů se světelnými meči.

   Od úvodu, kdy Park přihopsal na pódium jako opice bylo jasné, že je to velký sympaťák šoumen a následující hodinu to dokázal jen a jen potvrdit. V jeho panelu nám byly ukázány behind the scenes záběry z choreografie soubojů (Ray Park sám dělá kung-fu) a Park stačil sdělit opravdu mnoho perliček z natáčení, kdy se například styděl Lucasovi říct, že potřebuje, aby jeho dvoubřitý světelný meč měl širší rukojeť, aby s ním mohl předvádět kousky, které jsme nakonec mohli vidět ve filmu a nebo když se přihlásil o to, že chce mít ve filmu moment, kdy využívá Sílu, což pro něj původně nebylo ve scénáři.

   Na konci panelu pak kromě obligátních dotazů z publika proběhlo i cvičení se světelnými meči, kdy si vytáhl pár fanoušků na pódium a zkusil je neučit nějaké "zákadní" cviky se světelnými meči a vůbec nejvtipnější část bylo znovusehrání finální scény ze Skryté hrozby, při které je Darth Maul zabit.

   První den nám ukázal, že lidé, kteří se na Star Wars jakkoli podílejí si jsou moc dobře vědomi toho s čím pracují. Jejich láska a oddanost k věci je opravdu cítit z každého jejich slova, které fanouškům pronesou a zároveň na nich poznáte i pokoru a vděčnost, kterou ke všem svým fanouškům chovají. A za to jim patří mé uznání a ohromný respekt.

Úvodní panel 40th Star Wars Celebration

Celý stream z prvního dne

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky