TIP: Designated Survivor

23.03.2017

    Protože někdy po konci sezóny už může být pozdě, v rubrice Tip bych Vám rád doporučil seriály, které aktuálně sleduji a které by podle mě neměly uniknout Vaší pozornosti. Prvním mým tipem pro Vás je seriál Designated Survivor. Právě jsem dokoukal třináctou epizodu první série a vážně doporučuji všemi deseti.

   Designated survivor je příběh tzv. "Určeného přeživšího", což je člen vlády USA, který je v případě celovládního zasedání určen, aby byl ukryt v úkrytu a v případě útoku na vládu, při kterém by všichni zemřeli, je tento "přeživší" určen jako prezident s cílem sestavit novou vládu.

   A přesně to se v úvodu seriálu samozřejmě stane. Tom Kirkman (Kiefer Sutherland) je ministr ve vládě Spojených států, který se po teroristickém útoku stává prezidentem a my tak můžeme sledovat  jeho boj s odpůrci, s touto pozicí i se sebou samým a jeho postupnou proměnu z nesebevědomého úředníka po muže, který dokáže dělat těžká rozhodnutí a stát si za nimi.

   Pokud by se Sutherland v této roli jmenoval Jack Bauer a někdo mi řekl, že je to volné pokračování seriálu 24 hodin, věřil bych mu. Designated Survivor je výborný politický thriller s výbornými postavami a pokud se někdy stane, že v nějakém díle je Kirkman upozaděn vůbec to nevadí, protože tvůrci tak dělají v době, kdy už Vás zajímá mnohem více postav, než jen samotný prezident.

   Pokud hledáte výplň před novou řadou House of Cards nebo chcete alternativu ke špionážnímu Homelandu, Designated Survivor je výborná volba, která Vás na nějakou dobu jistě zabaví. Do konce první řady zbývá ještě devět epizod, takže máte čas dohnat prvních třináct dílů. Věřte mi, že od nějakého třetího dílu se tu šlape na plyn opravdu výborně.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky